Soorten gietvloeren

Epoxy gietvloeren


Dwarsdoorsnede epoxy gietvloer

Wat is een epoxy gietvloer?

Een epoxy gietvloer is een gietvloer op basis van epoxyharsen.  Epoxy is een harde kunststof. Oorspronkelijk werd deze vloer gecreëerd voor de industrie, het is ook hier waar hij nog steeds het meest wordt toegepast. Een standaard epoxy vloersysteem wordt opgebouwd uit vier lagen: primerlaag, egaliseerlaag, gietvloer en eindlaag.


Toepassingen?

Geschikt voor zowel privé woning (badkamer, woonkamer, slaapkamer,...) als voor bedrijven (garage, magazijn,...). Oorspronkelijk komt de epxoy gietvloer uit de industrie. Omwille van zijn harheid was hij uitermate geschikt voor fabrieksruimte. Ondertussen heeft de gietvloer zijn plaats gevonden in de residentiële markt.


Kleuren?

De epoxy gietvloer is verkrijgbaar in alle mogelijke RAL kleuren. Daarnaast kan hij in mat of in hoogglans afwerking afgeleverd worden.


Voordelen en nadelen?

Kenmerkend voor de epoxy gietvloer is dat deze ontzettend sterk is, zo'n twee keer harder dan beton. De epoxy gietvloer heeft een hoge belastbaarheid, is bestand tegen vocht en chemicaliën en is makkelijk te reinigen. Nadeel van de epoxy gietvloer is dat deze niet combineerbaar is met vloerverwarming (en de polyurethaan gietvloer wel).


Geïnteresseerd in een epoxy gietvloer van CBS?

Vraag hier online gratis een prijsofferte voor uw ruimte:Voorbeelden

Bekijk referenties >Waarom CBS?
  • - Advies op maat v/d klant
  • - Professionele plaatsing & opvolging
  • - Nastreving optimale continuïteit
  • - 1 aanspreekpunt
  • - Plaatsing met hoogwaardige materialen