Plaatsen van gietvloeren

Plaatsing van een gietvloer

Hoe gietvloer laten leggen of aanbrengen?

Een standaard gietvloer wordt opgebouwd uit 4 lagen en de plaatsing ervan neemt 1 werkweek in beslag. De basisgrondstoffen epoxy en polyurethaan zijn kunststoffen. Deze kunststoffen zijn vóór verwerking vloeibaar. Bij de plaatsing worden de harsen (A-component) samengevoegd in de juiste verhouding met de harders (B-component). Na langdurig mengen worden ze dan uitgespreid op de ondervloer. Het uithardingsproces neemt telkens 12 uur in beslag en dient te gebeuren onder goede omstandigheden.


Hoe worden de verschillende lagen aangebracht?

Zoals de naam al doet vermoeden, worden gietvloeren niet gelegd, maar in verschillende lagen gegoten. De opbouw gebeurt in een aantal stappen en verspreid over een aantal dagen. Eerst wordt de dekvloer behandeld met een hechtprimer. Dit maakt de ondergrond minder poreus en zorgt voor een betere hechting met de gietvloer. Vervolgens worden oneffenheden weggewerkt met een egaliseerlaag. Daarna volgt het gieten van de gietvloer. Dit gebeurt volledig met de hand. Op deze manier wordt de vloer naadloos en perfect in iedere ruimte aangebracht. Tenslotte wordt de vloer afgewerkt met een slijtvaste en kleurvolle toplaag. Dit hele proces vergt vakmanschap en wordt steeds zorgvuldig doorlopen met oog voor afwerking.


Hoe een gietvloer egaliseren?

Een gietvloer nivelleert zichzelf wanneer hij goed is uitgespreid en verdeeld op de ondervloer.


Kan ik een gietvloer niet even goed zelf plaatsen?

Een gietvloer plaatsen is specialistenwerk en het resultaat van een voortdurend proces van verbetering en innovatie. Het nodige vakmanschap is opgebouwd door vele jaren ervaring. Zelf een gietvloer plaatsen is sterk af te raden. Om te kunnen komen tot een goed eindresultaat spelen immers vele factoren een rol:Geïnteresseerd in een CBS gietvloer?

Vraag hier online gratis een prijsofferte voor uw ruimte:Voorbeelden

Bekijk referenties >Waarom CBS?
  • - Advies op maat v/d klant
  • - Professionele plaatsing & opvolging
  • - Nastreving optimale continuïteit
  • - 1 aanspreekpunt
  • - Plaatsing met hoogwaardige materialen