Ondergronden

Ondergronden voor een gietvloer

Welke ondergrond of ondervloer bij een gietvloer?

De ideale ondergrond is stevig, vast en vetvrij. De ondervloer mag immers niet te veel bewegen. Hierbij een overzicht van geschikte en niet geschikte ondergronden voor een gietvloer.


Overzicht van geschikte ondergronden voor een gietvloer:

1) Chape (of anhidrytchape)

Een chape heeft de eigenschap poreus te zijn. Hierdoor is het een ideale ondergrond voor het plaatsen van een gietvloer. Wanneer tijdens de voorbereidingsfase de primer geplaatst wordt, dringt deze goed in de chape. Dit verstevigt de chape en verzekert een goede hechting.


2) Beton of natuursteen

Polybeton of beton kan ook als ondergrond voor een gietvloer dienst doen. Om een goede aanhechting te verkrijgen dient de betonvloer te worden opgeruwd . Dit gebeurt in de voorbereidingsfase door stofarm te schuren met een diamantschuurmachine. Zo wordt een goede hechting met de gietvloer verzekerd. De vloer kan ook worden gekogelstraald om een goede aanhechting mogelijk te maken.


3) Bestaande tegelvloer

Ook op een bestaande tegelvloer kan een gietvloer worden geplaatst. Dit bespaart u heel wat breekwerk tijdens de renovatie. Ook hier dient de tegelvloer te worden opgeruwd door stofarm te diamantschuren. De bestaande tegelvloer dient wel goed vast en recht te liggen voor de plaatsing.


4) Muur

Verticale toepassingen zijn mogelijk. In badkamers en vochtige ruimtes bieden zij een meerwaarde.


5) Andere ondergronden

Andere ondergronden zijn mogelijk maar dienen in samenspraak met CBS bekeken te worden. Als voorwaarde geldt in eerste instantie dat de ondervloer vast moet liggen en droog en draagkrachtig is.


Overzicht van ondervloeren die minder geschikt zijn:

1) Parket

Een gietvloer kan moeilijk over parket gelegd worden. In dat geval moet eerst het parket weggehaald worden.


2) Laminaat

Laminaat is geen stabiele ondergrond en zal dus moeten worden verwijderd. Daarna kan een goeie basis gecreëerd worden om op te starten.


3) Linoleum

Plaatsing op linoleum is enkel mogelijk als het linoleum vastligt en na een aan-hechtingsproef. In de meeste gevallen echter moet het linoleum worden verwijderd.


Geïnteresseerd in een CBS gietvloer?

Vraag hier online gratis een prijsofferte voor uw ruimte:Voorbeelden

Bekijk referenties >Waarom CBS?
  • - Advies op maat v/d klant
  • - Professionele plaatsing & opvolging
  • - Nastreving optimale continuïteit
  • - 1 aanspreekpunt
  • - Plaatsing met hoogwaardige materialen