Onderhoud van gietvloeren

Onderhoud van een gietvloer

Uiteraard zit u met vele vragen over de plaatsing van de gietvloer en het onderhoud ervan. Hoe verloopt de plaatsing en hoeveel tijd neemt dit in beslag? Hoe houd ik mijn gietvloer in topconditie? Hier vindt u een antwoord op al uw vragen.


Hoe een gietvloer onderhouden?

Een gietvloer is naadloos en vloeistofdicht. Hierdoor is een gietvloer makkelijk te onderhouden.


Een gietvloer is hygiënischer dan een klassieke vloer. Vuil kan zich immers niet vastzetten in de voegen.


Het dagelijks onderhoud van een gietvloer gebeurt met een stofzuiger. Bij bevuiling maakt u de gietvloer schoon met een vochtige microvezeldoek. Dweilen en spoelen met lauw water is aan te raden. Reinigen met een speciale gietvloerreiniger hoeft zeker niet wekelijks. Onderhoudsproducten en onderhoudskits voor gietvloeren kan u bij ons verkrijgen. Zo blijft uw vloer steeds in topvorm.


Mag ik een gietvloer dweilen?

Ja, maar dit doet u best met lauw water. Kokend of zeer warm water is te vermijden omdat het water zich enkele dagen kan aftekenen op de vloer.


Is een gietvloer krasbestendig?

Ja, een gietvloer is krasbestendig maar niet volledig krasvrij. Om de levensduur van uw gietvloer te verlengen kan u bijvoorbeeld een ingebouwde vloermat en viltjes onder stoelen en tafels plaatsen.


Is een gietvloer vuil wanneer er vlekken op zijn?

De vloer is vloeistof- en waterdicht dus in principe kunnen vlekken er niet intrekken. Hardnekkig vuil en vuilvlekken zoals bijvoorbeeld rode wijn worden wel best direct verwijderd.


Kan ik een gietvloer later vernieuwen?

De mogelijkheid bestaat om uw gietvloer na verloop van tijd te voorzien van een nieuwe eindlaag. Alleen de toplaag licht laten opschuren en u heeft zo weer een nieuwe vloer. Indien u dit wenst, kan u dan ook de kleur van de vloer wijzigen.


Kan CBS een gietvloer herstellen of repareren?

Ja dat is mogelijk. We halen een stuk gietvloer eruit, vullen de vloer terug op met epoxymortel, daarna wordt de vloer opgeschuurd en wordt er een nieuwe gietlaag geplaatst.


Geïnteresseerd in een CBS gietvloer?

Vraag hier online gratis een prijsofferte voor uw ruimte:Voorbeelden

Bekijk referenties >Waarom CBS?
  • - Advies op maat v/d klant
  • - Professionele plaatsing & opvolging
  • - Nastreving optimale continuïteit
  • - 1 aanspreekpunt
  • - Plaatsing met hoogwaardige materialen