Toepassingen

Toepassingen van gietvloeren

Types privéwoningen

Gietvloeren kunnen we terugvinden in verschillende types woningen en zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten. In privéwoningen zien we meestal de polyurethaan gietvloer. Naast de vele voordelen die een gietvloer biedt (die u terugvindt onder eigenschappen) creëert de gietvloer een esthetische meerwaarde door zijn verruimende eigenschap en zijn strak design. Andere types woningen waar we de gietvloer regelmatig zien opduiken, zijn appartementen en herenhuizen.


Types ruimtes

Een overzicht van de type ruimtes waar we gietvloeren frequent zien terug komen:


1) Badkamer

Een gietvloer is een ideale vloer voor een badkamer: volledig waterdicht, naadloos en niet glad. In de badkamer is het immers belangrijk dat alles verzorgd en hygiënisch is. Zodat u ondertussen, zonder zorgen kan genieten van uw comfort. Gedaan ook met die vuile voegen in de badkamer. Een gietvloer is immers volledig naadloos.


Een gietvloer beschikt tevens over geluidsdempende en warmtegeleidende eigenschappen. Bovendien kunnen ook wanden worden bekleed in hetzelfde materiaal als de vloer. Vloer en de wand lopen op die manier naadloos in elkaar over. Zo krijgt uw badkamer een moderne en eigentijdse uitstraling.


Bij de uitvoering is een goede communicatie met de installateur van de sanitaire installaties belangrijk.


2) Leefruimte

In hedendaagse leefruimtes zien we de gietvloer alsmaar meer opduiken. De gietvloer is warmtegeleidend en zorgt voor een verruimend design effect. Menig leefruimte wordt dankzij de gietvloer naar een hoger niveau getild. De gietvloer met zachte, matte eindlaag zorgt bovendien voor meer rust en harmonie in uw interieur.


3) Keuken

De gietvloer biedt een meerwaarde in uw keuken door zijn naadloze karakter, de vloeistofdichte eigenschappen en onderhoudsvriendelijkheid.


4) Slaapkamer

Ook de slaapkamer leent zich uitstekend voor een gietvloer. Personen met een allergie zullen ook geen last krijgen van te veel verdoken stof. Een gietvloer is warmtegeleidend en dus zeer aangenaam om op te lopen op sokken of blootvoets.


5) Douche

Doordat de gietvloer naadloos en vloeistofdicht is, is de vloer uitermate geschikt voor vochtige ruimtes en inloopdouches. De wanden van de douche kunnen eveneens worden bekleed zodat vloer en wand naadloos in elkaar overlopen.


6) Garage

Net zoals in andere functionele ruimtes biedt de gietvloer een meerwaarde in uw garage. Eventueel vuil kan zich niet vastzetten in voegen en de gietvloer heeft een hoge slijtweerstand.


7) Kelder

Een gietvloer in de kelder is mogelijk wanneer er geen sprake is van opstijgend vocht.


Geïnteresseerd in een CBS gietvloer?

Vraag hier online gratis een prijsofferte voor uw ruimte:Voorbeelden

Bekijk referenties >Waarom CBS?
  • - Advies op maat v/d klant
  • - Professionele plaatsing & opvolging
  • - Nastreving optimale continuïteit
  • - 1 aanspreekpunt
  • - Plaatsing met hoogwaardige materialen