Soorten gietvloeren

Polyurethaan of PU gietvloeren


Wat is een polyurethaan gietvloer?

Een polyurethaan of PU gietvloer is een kunststof gietvloer. Deze gietvloer wordt vaak omschreven als 'strak' en 'naadloos' en wordt gezien als de decoratieve variant van de epoxy gietvloer. Oorspronkelijk werd deze vloer gecreëerd voor de industrie, maar sinds de jaren 90 maakt de PU gietvloer ook zijn opwachting bij menig interieurarchitect.


Toepassingen?

De polyurethaan gietvloer wordt in privéwoningen dikwijls verkozen boven de epoxy gietvloer omdat hij zeer elastisch en duurzaam is en een aangenamer loopcomfort biedt. Daarnaast vinden we deze vloer ook terug in showrooms, winkelruimtes en kantoorruimtes. Deze gietvloer wordt bovendien hoger ingeschat dan de epoxy gietvloer in omgevingen waar het esthetische aspect een grote rol speelt.


Kleuren?

De polyurethaan gietvloer is verkrijgbaar in alle mogelijke RAL en NCS kleuren. Daarnaast kan hij in mat of in hoogglans afwerking afgeleverd worden.


Voordelen en nadelen?

De voordelen van de polyurethaan gietvloer liggen onmiskenbaar in het comfort: aangenaam om op te lopen, een warm gevoel en combineerbaar met vloerverwarming. Daarnaast zorgt de polyurethaan gietvloer, die trouwens niet verkleurt of vergeelt door het zonlicht, voor een strak effect en een design look. De vloer is ook uitermate geschikt voor mensen die allergisch zijn aan huisstofmijt. Bijkomend voordeel is dat de polyurethaan gietvloer in vier tot vijf dagen kan worden gelegd. In minder dan een week beschikt u dus over een prachtige design vloer.


Het enige nadeel dat de polyurethaan gietvloer heeft, is dat deze minder hard is dan de epoxy gietvloer. Hij is weliswaar elastischer en daardoor scheuroverbruggend, maarvoor een industriële omgeving is de epoxy gietvloer meer aangewezen.


Geïnteresseerd in een PU gietvloer?

Vraag hier online gratis een prijsofferte voor uw ruimte:Voorbeelden

Bekijk referenties >Waarom CBS?
  • - Advies op maat v/d klant
  • - Professionele plaatsing & opvolging
  • - Nastreving optimale continuïteit
  • - 1 aanspreekpunt
  • - Plaatsing met hoogwaardige materialen