Soorten gietvloeren

Soorten gietvloeren

Welke soorten gietvloeren zijn er?

We kunnen gietvloeren opdelen in 3 grote soorten kunststof gietvloeren:


Sluit een gietvloer om de één of andere reden niet aan bij uw wensen? Geen probleem, in dat geval is een andere epoxy vloer een mogelijk alternatief. Zo zijn er ook:


Wat is het verschil tussen een epoxy en een polyurethaan gietvloer?

Qua uitzicht ziet de epoxy en PU gietvloer er hetzelfde uit maar beide vloersystemen hebben verschillende eigenschappen. Beide gietvloeren kunnen zowel mat als in hoogglans afwerking en in alle mogelijke RAL en NCS kleuren uitgevoerd worden. Waar zit dan het verschil tussen beide?


De meest gekozen gietvloer in privéwoningen is de polyurethaan of PU gietvloer. Deze gietvloer voelt immers elastischer en zachter aan dan de epoxy gietvloer. De PU gietvloer is bovendien warmtegeleidend en dus makkelijk combineerbaar met vloerverwarming, wat bij de epoxy gietvloer niet het geval is. Het loopcomfort van deze gietvloer is ook groter dan het loopcomfort van de epoxy gietvloer. Extra pluspunt is de hogere slijtvastheid en krasbestendigheid.


De epoxy gietvloer kent dan weer veel succes in industriële omgevingen zoals garages, showrooms of bedrijfsruimtes dankzij zijn enorme duurzaamheid en hardheid.


Wat is voor mij de beste keuze van gietvloer?

Zonder uw specifieke werfsituatie en wensenpakket te kennen is dit moeilijk in te schatten. Men moet immers rekening houden met het type ondergrond van de bestaande situatie, de uiteindelijke bestemming van de ruimte, etc. Het is daarom aangewezen om samen uw wensenpakket te bekijken en een doordachte keuze te maken.Voorbeelden

Bekijk referenties >Waarom CBS?
  • - Advies op maat v/d klant
  • - Professionele plaatsing & opvolging
  • - Nastreving optimale continuïteit
  • - 1 aanspreekpunt
  • - Plaatsing met hoogwaardige materialen